top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAdministrator

Glazen Huis Mariënvelde brengt megabedrag op!


Door van de Kyra Broshuis en de Stichting Huntington Oost Achterhoek


Roy Visser, Tim Beerten, Stefan Reukers en Arjen Reukers hebben een megaprestatie neergezet. Zij organiseerden het Glazen Huis in Mariënvelde dat dit jaar het fantastische bedrag van €13.507,- opbracht voor de Stichting Huntington Oost Achterhoek.


Zondagmiddag is het nog onzeker wat de actie gaat opbrengen maar de voortekenen zijn gunstig, zo vertelt Roy Visser van de organisatie. “Bij de veilig van zaterdag gingen de prijzen echt door het dak. Alleen al die actie heeft een bedrag van 7.233 euro opgeleverd. Het is wel duidelijk dat ons goede doel van dit jaar, Stichting Huntington Oost Achterhoek, enorm leeft. Ook in Mariënvelde zijn er mensen met deze afschuwelijke ziekte. Het boegbeeld van de stichting, Lars Krabbenborg, is altijd mijn trainer geweest. We hebben er allemaal iets mee.” Het lijkt wel of het hele dorp meedoet. We hebben voor de veiling 130 items ingebracht gekregen en klein tot groot van bedrijven uit Oost Gelre maar ook uit bijvoorbeeld Doetinchem. Gisterenavond kwam WD Kozijn hier uit Mariënvelde nog met een kozijn inclusief plaatsing voor de veiling. Dat heeft 1250 euro opgebracht. En de sponsorloop van de plaatselijke basisschool heeft ook nog eens 1000 euro opgeleverd. Fantastisch dat iedereen zo meewerkt.”


Groot feest

Tijdens de 48 uur van de actie zijn er tal van mogelijkheden om te doneren. Van het aanvragen van plaatjes tot het laten wassen van de auto en van een ritje op een motor tot dartvoetbal en schieten. Allemaal belangeloos mogelijk gemaakt door de inwoners van Mariënvelde of mensen die zich anderszins betrokken voelen bij de Stichting Huntington Oost Achterheok. Er ging een lange en intensieve voorbereidingsperiode aan het Glazen Huis vooraf, zegt Visser. “Het kost ontzettend veel tijd om alles te organiseren. We zijn er bijna een jaar mee bezig geweest. Mariënvelde is maar een dorp met 800 inwoners maar kijk eens wat dit teweeg brengt. Het kruisjassen bijvoorbeeld, daar kwam toch maar mooi 60 man op af.” Achter in de ruimte van het Glazen Huis ligt Arjen te slapen. “Wat wil je, we gaan 48 uur lang door, zonder eten. Dat hakt erin.” In de tent en het café gaan de activiteiten onverminderd voort. Het lijkt wel carnaval of kermis. “We maken er absoluut een groot feest van. We krijgen dan ook alle hulp van kroegbaas Jan Wieggers. Vanavond om 19.00 maken we de totaalopbrengst bekend en kunnen we de cheque overhandigen aan Lars Krabbenborg. Daarna volgt nog een groot afsluitingsfeest.”


Trots op Mariënvelde

De bekendmaking van het totaalbedrag is een feest op zich. Lars Krabbenborg mag, onder luid applaus en gejuich van de vele aanwezigen, een cheque ter waarde van 13.507 euro in ontvangst nemen. “Wow! Wat een ongelooflijk bedrag. De vier mannen van het Glazen Huis mogen trots zijn op zichzelf én op Mariënvelde. Waar een klein dorp groot in kan zijn!”

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page