top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAdministrator

25.000 euro opgebracht tijdens de Haringparty van de Lionsclub Groenlo-Slingelanden


Door redacties van de Gelderlander, de Elna en de Stichting Huntington Oost Achterhoek


De Haringparty van de Lionsclub Groenlo-Slingelanden, die op vrijdag 23 juni gehouden werd, is een gigantisch succes geworden. De voorlopige opbrengst is maar liefst 21.500 euro en deze gaat volledig naar de Stichting Huntington Oost-Achterhoek.


De kersverse Lions-president Huub Scharenborg grijnst van oor tot oor wanneer hij na een gezellige middag de voorlopige opbrengst van Lions Haringparty bekend mag maken. Resultaat is een opbrengst van maar liefst… 21.500 euro!” Ambassadeur Lars Krabbenborg van de Achterhoekse Huntington-stichting is zichtbaar verrast. “Wat een fantastische opbrengst, dit hadden we nooit durven dromen!”


Verrassende insteek succes Serviceclub Lions Groenlo-Slingelanden organiseerde voor het eerst een haringparty voor het goede doel. Plaats van handeling was Hof van Eckberge in Eibergen. Voor de party werden ruim tweehonderd kaarten verkocht. De Lions kozen nadrukkelijk voor een anders-dan-anders insteek, waar de doorsnee haringparty zich kenmerkt door netwerken, wisten de Achterhoekse Lions er net iets meer van te maken. “De kwaliteit moet top zijn en daarnaast vinden wij de ongedwongen gezellige sfeer het allerbelangrijkste”, zegt Harry Minkhorst namens de organisatie. De Lions kozen voor een veiling als hoogtepunt van de middag. Vele regionale sponsoren hadden items ingebracht. Voor de veiling begon sprak Lars Krabbenborg uit Zieuwent het publiek toe. “Ik heb de erfelijke ziekte van Huntington, een verschrikkelijke dodelijke hersenziekte. Jullie zien het niet aan mij, maar ik zal niet oud worden. Mogelijk gaan medicijnen mij ooit helpen, maar voor de generatie na mij moeten de medicijnen er zeker komen. Door extra onderzoek kan de wetenschap een boost krijgen. Zeker omdat deze erfelijke ziekte de oostelijke Achterhoek zo zwaar treft.”


Innovatieve veiling De veilingmeester kon een betere introductie niet wensen. De ruim dertig kavels gingen snel van de hand. Zo werd er massaal geboden op ‘een dag mee in de ploegleiderswagen van Tristan Hoffman’, op een shirt van Max Verstappen, kledingcheques en een Gazellefiets van Knippenborg. Het publiek had er duidelijk zin in. De veilingklapper werd de Streekbus van de Timp. Uiteindelijk ging deze voor 4.600 euro van de hand. Traditiegetrouw ging als laatste het haringvaatje van de hand. Om de innovatiekracht van de Achterhoek te onderstrepen werd dit op een unieke wijze geveild. Harry Minkhorst: “We wilden dat elke aanwezige met het haringvaatje naar huis zou kunnen gaan. Daarom hoefde je slechts per bod te betalen. Uiteindelijk bracht het vaatje 2.880 euro op. Deze manier van veilen lijkt op de Amerikaanse veiling en bleek een prachtig concept.”


Derde Helft

Na de gewonnen thuiswedstrijd van RKZVC (1-0 tegen Quick 1888), is er een bijzondere derde helft op het Zieuwentse voetbalpark. De Streekbus van De Timp staat op het terrein met verschillende gerechten en hapjes. De leden van de Lions Groenlo-Slingelanden zijn aanwezig om Lars een cheque te overhandigen van de opbrengst van de eerder gehouden haringparty.

Theo Helmers van de Lions vertelt dat de haringparty in twee opzichten succesvol was: “We hebben een prachtig bedrag opgehaald voor de stichting én we hebben weer wat meer bekendheid gegenereerd voor deze vreselijke ziekte. Bij de veiling, die tijdens de haringparty werd gehouden, hebben Nico en Marian Wessels geboden op de streekbus van De Timp om deze weer in te kunnen zetten voor de stichting.”


Het is vervolgens de eer aan Harry Minkhorst van de Lions om de cheque te overhandigen aan Lars Krabbenborg. “De tussenstand was 21.500 euro en we zijn blij en trots dat we dit hebben kunnen aanvullen tot een prachtige 25.000 euro voor de stichting Huntington Oost Achterhoek.”17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page