ZIEUWENT – Assistent-trainer Lars Krabbenborg (29) van tweedeklasser RKZVC is drager van het gen van de ziekte van Huntington.

De Zieuwentenaar gaat geld ophalen om de ziekte te bestrijden. Het leven van Lars Krabbenborg (29) ziet er sinds donderdag 19 mei compleet anders uit dan daarvoor. Op die dag kreeg de Zieuwentenaar te horen dat hij drager is van het gen van de ziekte van Huntington, een ongeneeslijke erfelijke aandoening die bepaalde delen van de hersenen aantast. Het is een combinatie van ALS, Alzheimer en Parkinson. Die ziektes kent iedereen. De ziekte van Huntington is relatief onbekend, maar leidt uiteindelijk wel tot de dood.

Na de jobstijding nam Krabbenborg in de zomer twee maanden de tijd om de enorme klap te verwerken. Krabbenborg ging vanaf dat moment vechten. “Na twee maanden heb ik gezegd: ‘ik wil iets tegen deze ziekte doen’. Het idee is, samen met mijn schoonouders, ontstaan om een benefietavond te houden om geld in te zamelen voor een medicijn. Dat komt er zeker, zeggen artsen. Maar er is wel geld voor nodig.”

Daarom vindt komende zaterdag (24 september) om 20.30 uur in Zieuwent bij Horeca Berendsen een benefietavond plaats met de The Rolling Stones Tributeband en DJ Kools. Kaarten à 10 euro zijn te koop bij het parochiehuis en de Spar in Zieuwent.

Bron:

http://www.gelderlander.nl/sport/voetbal/amateurvoetbal/geld-inzamelen-voor-ziekte-van-huntington-1.6422615